FINN jobbpuls melder om god utvikling i stillingsmarkedet.

Økningen er på hele 14% og merkes mest i Nord-Norge og på Sørlandet. I sommer var det over 46.500 utlyste stillinger. Industri, produksjon og kraft utmerker seg mest positivt.

– Dette henger godt sammen med våre målinger, sier Frank Amundlien som er partner i lederrekrutteringsselskapet SelectionPartner:

I følge FINN Jobb, så er alle landsdeler opp, med Nord-Norge og Sørlandet på topp.

– Selv om det er bygg- og anleggsbransjen som står for flest stillingsutlysninger i august, er det industrien som står for størst vekst. Bransjen har en oppgang på 53 prosent mot samme måned i fjor, og fortsetter dermed den sterke veksten vi har sett så langt i år, sier Fredrik Schjold, som er jobbanalytiker og produktdirektør i FINN jobb.

Se pressemeldingen fra FINN.

Lederstillinger

Også når det gjelder lederjobber er utviklingen positiv på Sørlandet, der forrige uke viste sensommer-økning på hele 67%.

– Den lokale trenden er godt nytt for Sørlandet. Ikke minst fordi antall lederstillinger i Agder har falt gjennom mange år, noe som har skapt et underskudd for ledere som søker nye utfordringer, fortsetter Amundlien.

Det har vært en jevn vekst i stillingsmarkedet det siste halvannet året, og veksten fortsetter gjennom sommeren og inn mot høsten. Oppgangen i august er bred, og antall stillingsutlysninger øker i alle fylker. I Nord-Norge økte antall utlyste stillinger med nesten 46 prosent, og var dermed den regionen med størst vekst i august, sier Fredrik Schjold, jobbanalytiker og produktdirektør i FINN jobb.

Kilder: FINN Jobb og SelectionPartner.