Enkle grep kan bedre dine jobbmuligheter

En god CV kan føre til nye steg mot spennende lederutfordringer.

Stilistisk_msk_gruppe_wpress_top

Øk synligheten
Benytt nettverk aktivt, også sosiale nettverk. Spesielt viktig er LinkedIn som er verdens største profesjonelle nettverk. LinkedIn passerte en million norske medlemmer allerede i 2014. Der finner du ganske sikker profilen til din neste leder og informasjon om aktuelle arbeidsgivere.

FB_logo LI_logo

Få fram essensen
En CV er din mulighet til å gi et godt førsteinntrykk. Tenk på hvem som skal vurdere søknaden. Oppsummer relevante nøkkelkompetanser, vær ærlig og nøyaktig. Ha et bevisst forhold til såkalte tidshull og svar på stillingsannonsen etter beste evne.

Les også: Din CV er som en eksamensbesvarelse.

Kompetansedimensjoner 
last ned (4)

Arbeidsgivere vektlegger ofte fagkunnskap (utdanning og erfaring). De fleste søkere skriver om det og hva de har gjort, mens en del utelater viktige elementer, som:

  • Typiske væremåter (personlighet).
  • Hva du takler best under tidspress (evnerelatert).
  • Hva som er interessant med stillingen (motivasjon).

I tillegg til å beskrive arbeidsoppgaver, ta også med hvilke resultater du har oppnådd. Angi hvor bra resultatene var og hva du selv bidro med for å oppnå dem.

Overføringsverdi
En CV oppsummerer oftest hva man har gjort, mens hovedutfordringen er å peke på hva man kommer til å gjøre i sin neste jobb.

Tenk derfor på overføringsverdien av din bakgrunn. Antyd hvordan erfaringene preger  din atferd.

Flere versjoner
Mange har flere CVer i omløp. Versjonen som følger med jobbsøknaden bør stemme med informasjon fra andre steder, som din profil på LinkedIn.

sp_styre_mfh

Klikk over for å se våre stillinger.

 

Andre forhold
Omdømme blir stadig viktigere. Nevn gjerne utmerkelser og positive omtaler. Prosjekter, verv eller samfunnsengasjement kan også nevnes. Det kan også være en fordel om du er åpen for gjennomføring av bakgrunnssjekk.

Informasjonsrekkefølgen kan også bety noe. Det er klokt å ha en kortfattet oppsummering av det som er aller mest relevant helt øverst. Deretter kommer gjerne utdanning og erfaring, der de mer erfarne bør sette erfaring over utdanning.

Digitale trender fører til økt bruk av foto. Man bør likevel tenke gjennom bildebruk i CV. Sammenhengen mellom utseende og jobbsuksess er høyst udokumentert, og foto kan føre til mindre treffsikker rekruttering.

Det er enkelt å maile en CV, men hvis et rekrutteringssystem brukes så benytt det. De som er aktive i vår lederbase er sikret optimal konfidensialitet, kommunikasjon og kvalitet.

 

kont1 kont2

Din CV bør være oppdatert, også med riktige kontaktdata. Til slutt oppfordrer vi til å ta en stavekontroll.

Lykke til i jobbjakten.