Tannlegen din bør ha fullført sin utdanning og legen som opererer deg faktisk er kirurg. Dokumentert kompetanse kan altså være særs viktig.

Hittil har det vært krevende å verifisere utdanning. En ny portal gjør saken mye enklere. Det er en stor fordel for seriøse arbeidsgivere og ærlige kandidater.

– Den nylanserte portalen er et etterlengtet rekrutteringsfremskritt, sier Frank Amundlien som er partner i lederrekrutteringsselskapet SelectionPartner.

 

Frank Amundlien, sivilingeniør.

Skremmende tvetydighet
I noen stillinger er det kritisk viktig at stillingsinnehaveren har spesifikk kompetanse. Alle vil like at deres tannlege har fullført sin utdanning og at kirurgen som opererer deg har lege-papirene i orden.

Samtidig synes skremmende få arbeidsgivere at det er viktig at deres nyansatte har fullført sin utdanning.

Les også: det er ingen som vil ansette meg nå.

– For profesjonelle rekrutterere, blir det mindre tid- og ressurskrevende å verifisere folks utdanning, sier Amundlien. Han har selv testet portalen, og opplever den som både sikker og brukervennlig.

Unngå CV-juks
SelectionPartner har i flere år etterlyst en nasjonal vitnemålsportal. Nå er den endelig på plass.

I tillegg til å gjøre rekrutteringsarbeidet enklere og raskere, så vil arbeidsgivere som ønsker å unngå CV-juksere bli sikrere på at deres nyansatte har den utdanningsmessige kompetansen de har oppgitt.

 

– De aller fleste kandidater er ærlige. Ikke minst for dem, gir den nye portalen en fin mulighet til å vise sin oppriktige rettskaffenhet, avslutter Amundlien.