De fleste på landeveien har sertifikat, men ikke innen rekruttering

For virksomhetene kan ledervalget handle om å være, eller ikke å være. Da er det et paradoks at de aller fleste rekrutterere mangler sertifikat.

Høy treffsikkerhet øker sannsynligheten for å ansette riktige personer. Da må rekruttereren ha gode verktøy og kompetanse til å bruke dem.

Gode rekrutteringer kan gi gevinster i millionklassen:

Figur over: Eksempel med virksomhet på 50 ansatte, 9% gjennomtrekk og 4% årlig vekst. Anerkjente modeller antyder at høyere treffsikkerhet kan bedre inntjeningen med flere millioner årlig.

Norgestoppen

SelectionPartner bidrar til treffsikre ansettelser. Derfor har vi oppdatert rekrutteringskompetanse på topp nasjonalt nivå.

Siviløkonom Stefan Jensen (t.v) og sivilingeniør Frank Amundlien ble i 2011 de to første i Norge med personlige sertifiseringer innen rekrutteringsprosessen.

Sistnevnte er blant bare ti i landet som også er sertifisert av DNV-GL innen arbeidspsykologisk profilering. Han tok nettopp sin sjuende eksamen, og har i mer enn ti år dokumentert oppdatert kompetanse.

 

Skrikende kompetansemangel

I Norge er det flere titusen rekrutterere. Bare 369 er sertifiserte av DNV-GL, og det er bare ti personer som har begge sertifikater.

Kvalifiserte anslag antyder at bare under 1% er sertifiserte:

Sertifikatordninger

I trafikken det ikke kjøreskolene som utsteder førerkort, men Staten. Innen rekruttering er det annerledes. Bransjens svar på kjøreskolene er testleverandørene som oftest sertifiserer testbrukere etter noen dagers kurs.

Det eneste objektive godkjenningsorganet er DNV-GL, som bl.a. sertifiserer personer innen rekrutteringsprosessen og/eller testbruk.