Proaktiv holdning til nye regler om personvern, GDPR

Kandidater skal være trygge på at deres informasjon blir sikkert behandlet og brukt til rett formål.

– Vi har vært i dialog med eksperter, blant andre fra Datatilsynet, og la det være nevnt med en gang: det er neppe noen som med hånden på hjertet kan være 100% sikre på at de forstår det fulle omfanget av de nye reglene, sier Frank Amundlien i SelectionPartner.

De viktigste målene med våre rekrutteringsprosesser handler om treffsikre ansettelser og omdømmefokus. Derfor har SelectionPartner arbeidet med GDPR siden 2017.

– Vi forholder oss aktivt til gjeldende personvernregler, med fokus på innebygde og brukervennlige løsninger, der målet er å finne verdiskapende rekrutteringsinteresser mellom kandidater og arbeidsgivere, fortsetter Amundlien.

Samtykket personinformasjon bearbeides av oss og essensen kommuniseres på en rådgivende måte til vår avtalefestede oppdragsgiver. Om opplysninger behandles for andre stillinger, så deles disse først etter avtale med kandidaten.

Rett til innsyn, sikker lagring/transport, retting og sletting gjelder. Ingen plikter å gi oss personopplysninger, men det er utfordrende å vurdere kandidatprofiler som ikke er sammenliknbare.

Les gjerne mer om vern av personinformasjon og ta kontakt dersom du har spørsmål eller innspill.